56 tonna adomány Kárpátaljára és a Kárpátokon túlra

A tavasszal Beregszászon megrendezett Karitatív tanács ülésén a tagok, kibővülve a 3 megfigyelő szervezettel, bejelentette a Kárpátalján és a Kárpátokon túl élő rászorulók támogatását.

Az alapos előkészületek után ma reggel 5 kamion, közel 32 millió forint értékű – 56 tonna – segélyszállítmánya gördült ki a Magyar Református Szeretetszolgálat logisztikai központjából.

A konvoj indulásakor Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete közös sajtótájékoztatót tart a segélyszervezetek vezetőivel.

CEDEK EMIH Izraeli Szeretetszolgálat az idén gyógyászati segédeszközöket és, a közétkeztetés felelősségében osztozva egy olyan komplett, átadó-kiszolgáló konyhai pult átadásával is segíti a Beregszászi népkonyhát, amely a remények szerint még hatékonyabbá teszi majd a leginkább rászorulók ellátását, származásra, felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül.

A karitatív szervezet a segítségnyújtás egyetemes parancsával összhangban folyamatosan keresi a társadalmi felelősség tettekben is megnyilvánuló vállalásának újabb és újabb színtereit. Az ukrajnai szerepvállalás kiterjesztésével nehéz helyzetben élők további csoportjainak válhatnak könnyebbé a terhei.

További információért hívják a +36 30 352 00 88-as telefonszámot.

Minden segítség számít!