Senkit nem hagyunk hátra, mert minden élet érték!

Idén nyáron a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány kéthetes képzés tartott Balatonfenyvesen, ahol a CEDEK Szeretetszolgálat Nevelőszülői hálózatának két kollégája is részt vett.

A képzés 10 munkanapon át napi 8 órában biztosította a résztvevők számára az elméleti, valamint gyakorlati síkon történő már meglévő tudás felfrissítését továbbá az új ismeretek megszerzését, elsajátítását.

-Megtanultuk, hogyan értsük meg és hogyan reagáljunk az állami gondoskodásban élő fiatalok problémáira a hatékony kommunikáció segítségével.

-A képzésen tanult eszközöket a szakemberek munkájuk során felhasználhatják a személyközi és tanácsadói készségek fejlesztéséhez.

– Új módszereket ismertek meg a résztvevők az intézményekben felmerülő kortárs problémák, nehézségek megközelítésére, kezelésére.

– Alapvető mentorálási és coaching technikákat sajátítottak el a szakemberek a hatékony segítő-támogató munka érdekében.

Köszönjük

Regős Judit fantasztikus előadásait, mellyel olykor könnyeket csalt a szemünkbe, óriási mélységeket- magasságokat megélve.

Balla Lilla projektmenedzsernek az Erasmus + programról tartott előadását.

Baranyi Béla bűnügyi újságírónak a kábítószer függőségről, annak megelőzésről, családon belüli erőszakról és fiatalkorúak szexuális kizsákmányolásáról szóló előadását.

Dósa Piroska a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Módszertani Igazgatóság gyermekvédelemmel foglalkozó referensének a színvonalas előadását.

Gyebnár Brigitta, Sipos Éva, Fehér István trénerek felkészült, szakmai, odaadó munkáját.

Zsidákovits Melinda a Szülők Háza Fejlesztő Központ vezető gyógypedagógusa, mozgásterapeuta segítségét különböző fejlesztési lehetőségeket, terápiákat illetően a különleges bánásmódot igénylő kiskorúak megsegítése kapcsánés nem utolsó sorban Erdősi Ditte a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány vezető pedagógusának folyamatos jelenlétét, aki a képzés ideje alatt minden igényünket figyelembe véve jólétünkről gondoskodott.

A képzés minden pillanata olyan pluszt adott a részvevők számára, mellyel minden tekintetben gazdagodtunk és megerősítést adott számunkra abban, hogy az irány, amit a gyermekekért teszünk helyes és a nehézségek ellenére sem szabad feladni, „mert Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél!”

További információért hívják a +36 20 294 0641-as telefonszámot.

Minden segítség számít!