Hanukai adományküldés

Fény ünnepén egy kis melegség a családoknak

Vasárnap, hanuka 6. napján 30 hátrányos helyzetű nagycsaládnak vittünk melegséget otthonába. Köves Slomó vezető rabbi és Szilágyi Nóra a CEDEK Szeretetszolgálat vezetője személyesen adta át a tűzifát a családoknak. A munkát Szbaó Máté, a Miskolci Színház művészeti vezetője segíttette.

A hanukai adományküldésünk keretében hihetetlen mértékű összefogás volt. Nagyon rövid időn belül összejött az az összeg, ami a 30 családnak 1 havi tűzifát és melegséget jelent.

Hamza Andrea, a sajóbábonyi önkéntesünk segített, hogy a faosztás zökkenőmentes legyen:

Kiválasztottunk 30, hátrányos helyzetű, nagy, azaz 3 vagy több gyermekes családot. Itt Bábonyban szinte mindenkire lehet mondani, hogy hátrányos helyzetű, így elég nehéz volt a választás. Azonban az fontos tudni, többségében tesznek azért, hogy jobban éljenek: majdnem mindenki dolgozik, akinek nincs meg az általános iskolai végzettsége, akárhány éves is legyen, beült ismét az iskolapadba egy 2 éve indult projekt keretén belül.

Így azok kerültek fel a listára, akik dolgoznak és tesznek azért, hogy önmagunkon segítsenek, még is nehezen jutnak egyről a kettőre. Köszönjük a CEDEK Szeretetszolgálatnak az önzetlen segítségét.

 

Andi már több mint egy éve csatlakozott a CEDEK önkénteseihez. Sokszor beszélgettünk arról, milyen nehéz a téli időszak, mennyi fázós gyermek van csak az utcájukban. Egyértelmű volt, hogy segítünk. Hálásak vagyunk, hogy a CEDEK Szeretetszolgálat felhívására ennyien segítettek, ennyien adakoztak. Külön köszönet minden egyes adományért és Mága Zoltán művész úrnak, hogy számára nem is volt kérdés az azonnali segítségnyújtás. – monda Szilágyi Nóra.