9 gyermek kívánsága

9 gyermek a családban

Hanukai adománygyűjtésünkre hihetetlen mértékű volt a megmozdulás. A sajóbábonyi tűzifára szinte egy nap alatt összegyűlt a pénz, és sokan érezték át a másik két család nehéz helyzetét.

A 9 gyermeket nevelő Kriszti és Zsolt mindent megtesz, hogy a gyerekek boldogan nőjenek fel. Azonban egy korábbi rossz házasság, elivott és eljátszott vagyon terhe nyomja az édesanya vállát.

Hanuka utolsó napján Köves Slomó vezető rabbi és Szilágyi Nóra a CEDEK Szeretetszolgálat vezetője közösen adták át azt a sok ajándékot, süteményt és márkás ruhaneműt, ami a gyermekek kívánságlistáján szerepelt.

Megható volt a családdal együtt kibontani az ajándékokat. Leila, a down szindrómás kislány, ahogy beléptem a házba máris ölelt és amíg meg nem kapta az első ajándékot, nem engedett el. Utána már más volt fontos – mondja nevetve Nóra. – Olyan ajándékokat hoztunk, amit a gyerekek kértek. Nem akartunk ruhadömpinget, hanem olyat, amire igazán vágytak. Így a közösségünk tagjai és rengeteg felajánlónak köszönhetően nem csak új játékok, mint távirányítós autó, baba vagy társasjáték jutott, hanem a nagyobbaknak illatszercsomag, friss sütemény és mindenkinek rengeteg csokoládé.

Példamutató, ahogy a gyerekek egymással foglalkoznak, szeretetben és türelemmel vannak egymás iránt. A ház nem túl nagy, mégis barátságos és mindenki, mi vendégek is otthonosan éreztük magunkat.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a gyönyörű család boldogan élje meg az ünnepeket.

A családot folyamatosan támogatni fogjuk, mert a következő kihívás amivel szembe kell nézniük a lakhatás. A ház jövőre el fogják árverezni a fejük fölül, így az édesanya emiatt aggódik.

Amennyiben szeretne segíteni a családnak, vegye fel velünk a kapcsolatot:

segitseg@cedek.hu