Purim adományküldés

Ezen az ünnepen a zsidó közösség arról emlékezik meg, hogy a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség, amelynek kiirtására Hámán gonosz tervet szőtt, megmenekült. Purimkor 4 micvát, azaz parancsolatot kell megtartani, amiből kettő arra vonatkozik, hogy segítsünk a rászorulóknak.

Misloáh máot és Mátánot láevjonim: Míg az első parancsolat értelmében minimum kétféle, fogyasztásra alkalmas ételt kell küldeni barátunknak, ismerősünknek, addig utóbbi arra szólít fel minket, hogy legalább két szűkölködőnek segítsünk adománnyal. Még annak is kötelessége adakozni, aki maga is szűkölködik.

A Hannukai adományküldésünk után az idei évben a Purimi adományozást is elindítjuk.

Közösségünk tagjai részére gyűjtünk pénzbeli adományt, hogy ezzel is segítsük mindennapjaikat. 3 vidéki és 2 budapesti  családnak segítünk idén.

A micva megtartására bárkinek lehetősége van a lenti gombra kattintva, a Barion felületén keresztül egyszerűen utalni. Kattintson a kék gombra!

Amennyiben a hagyományos utalási módot választják, akkor a 13520405-13302010-00003649 CEDEK Szeretetszolgálat bankszámlájára közvetlenül tud utalni, a megjegyzés rovatban feltüntetni: Purim.

Ha csekken szeretne utalni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot: 0630 352 0088