SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

HOGYAN SEGÍTÜNK

Az CEDEK létrejöttét nem más inspirálta, mint a segítségnyújtás egyetemes parancsa. Ez az eszmeiség egyaránt vonatkozik egyenként mindannyiunkra és kollektíven a közösségeinkre is. A CEDEK országos, illetve Európára is kiterjedő tevékenysége (a teljesség igénye nélkül) több területen is megjelenik.

A mélyszegénységben élő, éhező gyermekek száma hazánkban nő leggyorsabban az Európai Unió tagországai közül. De nem csak a gyermekek nem jutnak rendes ételhez, hanem azok sem, akik az utcán élik mindennapjaikat. Élelmiszergyűjtéssel és melegételosztással segítünk az éhezőknek.

Sokan nem tudnak mit kezdeni a már megunt, de jó állapotban lévő ruháikkal. Mi összegyűjtjük és eljuttatjuk a legmegfelelőbb helyre: lehet ez koraszülött csecsemőknek egy nagy bőrönd ruha vagy akár a hajléktalanoknak cipő, kabát. Mindig megtaláljuk a helyet, ahol szükség van rá.

A téli időszakban a legnagyobb anyagi megterhelést a fűtési költségek okozzák. A CEDEK elkötelezett abban, hogy senki ne fázzon és soha ne merüljön fel a kérdés: ételt, gyógyszert vagy meleget szeretnénk? Ezért segítséget nyújt a fűtési nehézségek áthidalásában. Tavasszal kampányt indít, hogy a dohos illetve penészes lakások tisztasági festést kapjanak, megelőzve komoly egészségügyi problémákat.

A gyermek- és családvédelem keretében gyermekjóléti szolgáltatásokat nyújt a szeretetszolgálat. Ezek kiterjednek majd a játékadományozásra, a gyermekek beiskolázási nehézségeinek áthidalására, iskolai számonkérésre való felkészítésre, mint a sorsdöntő érettségi, napközbeni ellátásának támogatására.

Mivel a CEDEK fontosnak tartja az egyedülálló szülőknek nyújtott segítséget is, ezért a számukra kritikus időszakokban házi gyermekfelügyeletet, valamint napközis táborokat szervez.

A szervezet munkája itt nem ér véget, az indulást követő hónapokban a karitatív tevékenységüket kiterjesztik egészségügyi (megelőző ellátások, szűrővizsgálatok, orvostechnikai eszközellátás, gyógyszer-ellátás stb.), foglalkoztatási (magán munkaközvetítői tevékenység megszervezése), oktatási (ösztöndíj alapítása, szak-iskolai képzés, fejlesztő felkészítés stb.) és kutatási (támogatói illetve ösztönzői programok) területre is.

Ha segíteni tudunk Önnek vagy családjának, illetve ismer olyat, akinek segítségre van szükség, keressen minket.

Telefonon: +36 30 352 0088

Az adománykérő leveleket a következő címen fogadjuk:

E-mailen: segitseg@cedek.hu

Postai úton: CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat, 1082 Budapest, Leonardo Da Vinci u. 4-6.