Decemberi melegétel osztás

Nagy érdeklődés kísérte a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat első ételosztását december 16-án, szerdán a Felvonulási téren, az Ötvenhatos emlékmű mellett. A HM Tábori Rabbinátussal közösen rendezett jótékonysági akción sokszáz nehéz sorsú budapesti juthatott hozzá egy-egy adag finom, tápláló, és nem utolsó sorban kóser sólethez. Az ételosztást megtisztelte jelenlétével Kun Szabó István vezérőr-nagy, társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija pedig maga is az önkéntesek közé állt, és ételt mért a rászorulóknak.

A tél beköszöntével talán még fontosabb, hogy figyeljünk egymásra, segítsünk rászoruló embertársainkon nemre, korra, származásra, vallásra való tekintet nélkül. A segítségnyújtásnak számos formája lehet, de nagy valószínűséggel a meleg étel az, ami azonnali, kézzelfogható támogatást jelent mindenkinek, és olyanok is egészséges, tápláló ételhez juthatnak, akik számára ez a mindennapokban a legtöbbször nem, vagy csak nagy nehézségek árán elérhető.

Az esemény keretében az önkéntesek 1000 adag sólettel és teával vendégelték meg a nagycsaládosokat és hajléktalanokat. A honvédek nélkülözhetetlen segítsége mellett zajló ételosztás során egymás után ürültek ki a Honvédség mozgó konyháinak előzetesen kikóserolt üstjei. Ezek tartalmát, a hideg időben különösen áldásos sóletet – a kiadós étkezés erejéig talán még a nehéz téli órák terheit is mérsékelve – kulturált körülmények között, tábori sátrakban fogyaszthatták el a rászorulók.

Sajnos a szerdai esemény is rávilágított arra, hogy égető szükség van ma Magyarországon a nélkülözők ellátására, és a nehéz élethelyzetben levők számára minden egyes nyitott szívvel felajánlott segítség komoly értékkel bír. A mostani alkalom ezért csupán a nyitányát jelentette a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat melegétel-osztási programjának, amelynek keretében a jövőben további hasonló akciókkal pró-bálnak enyhíteni a rászorulók helyzetén.

A CEDEK szeretetszolgálat továbbra is várja önkéntesek jelentkezését, melegétel osztásra, adományok válogatására és szétosztására.  Jelentkezni ITT lehet.

További információért hívják a +36 30 352 0088-as telefonszámot.

Minden segítség számít!